Komunistyczna Indoktrynacja

24

Komunistyczna IndoktrynacjaNiestety stało się. W naszym kraju zarejestrowała się Partia Komunistyczna. Ma czelność głosić, że religia jest ściemą i opium dla mas. Szerzy wywrotowe hasła i podrzuca do kościołów nibyRelikiwe, które skutecznie zniechęcają naszych ministrantów, lektorów, organistów, dewotki, babcie a nawet gospodynie do pracy na chwałę plebanii. Musimy strzec się tej zarazy i uważać co zabiera się z innych kościołów. Bo może to być jakieś tfuu… komunistyczne świństwo.

INFORMACJA:

Relikwie oznaczone tym znaczkiem będą miały jedynie zły wpływ (ujemne bonusy) na parafię.

zdjęcie: openclipart.org

24 komentarze

  1. ss napisał(a):

    hmm, nie bardzo rozumiem kto w takim razie będzie kupował takie relikwie ?

    czyżby jakiś przymus posiadania / niemożności pozbycia się takiej relikwii?

    jakaś nowa mechanika gry?

  2. Marcin napisał(a):

    Gwoli wyjaśnienie:
    Dotychczasowe relikwie pozostają bez zmian a zostaną dodane nowe z takim znaczkiem. Po co? Dla zaspokojenia chęci zemsty. Przy odrobinie szczęścia i nieuwagi atakującego można będzie mu zrobić wiele krzywdy przy kontrataku lub (przynajmniej na trochę) zaburzyć rozwój gospodarczy. I tylko tyle, bo złośliwość ludzka nie zna granic.

  3. lamerski handlarz napisał(a):

    Hmm, Marcinie twoje wyjaśnienie w zasadzie nic nie wyjaśnia tylko wprowadza jakiś zamęt – rozumie że będzie możliwość podrzucenia takiej relikwii podczas kontrataku – tzn będzie opcja „weź ze sobą” – czy co ?? Ponadto czy „złe moce” będą się aktywowały jedynie w przypadku jej przejęcia przez przeciwnika ??

    Pozdrawiam

    • Marcin napisał(a):

      Normalną funkcją jest to, że jeśli jakąkolwiek relikwię trzymasz poza sejfem to w razie wygranej wroga może zostać ona przez niego zabrana. Jeśli będzie jedyną poza sejfem to na pewno będzie to ta relikwia. Gdyby było ich więcej to dochodzi jeszcze element losowania która. A jak zrobić, żeby mieć relikwię poza sejfem i żeby ona jednocześnie nie działała na własną parafię? Trzeba pogłówkować, bo się da i to bez oszukiwania. Niektórzy w ten sposób niwelują działanie posiadanych tabletek i czipsów. Trzeba tylko trochę pogłówkować.

  4. sw_joanna napisał(a):

    OK, ale jeśli ktoś dostanie w prezencie to zrobi dokładnie to samo co my tą relikwią aby na niego nie działało?!?
    Może w takim przypadku jakiś okres karencji 24h? Zanim się jej pozbędzie?

  5. bartusia napisał(a):

    Hmm, ale większość maniaków w tej grze raczej się szybko zorientuje 🙂 szczególnie, że to zapowiedziane bonusy 🙂

  6. parafianka napisał(a):

    Nie trzeba, aż tak bardzo kombinować ;).
    Wystarczy wystawić taki „prezencik” na wolny rynek, oczywiście za cenę, za którą nikt jej nie kupi.
    Czyli taką, która przewyższa pojemność, nawet najbardziej rozbudowanej kasy.
    Ot i wszystko.

    Tyle, że będzie to broń bardzo cenna, więc w byle potyczkach nie ma co jej marnować. Będzie idealna do załatwienia pewnych porachunków.
    Kiedy się pojawi, bo mam kilka spraw do załatwienia? :).

  7. Marcin napisał(a):

    @parafianka
    Nie możemy wszystkiego mówić graczom a kto ma głowę na karku ten tak jak ty wymyśli co i jak.

    @reszta
    Takie świństwo będzie miało sens, gdy jesteście online. Po ataku można szybką kontrę zrobić. Tak szybką, że wróg nie zdąży zneutralizować wpływu Komunistycznej Indoktrynacji. Ewentualnie może się zdarzyć, że nie zwróci uwagi i drugi, kolejny atak nie powiedzie się, bo np: ministranci nie będą walczyć.

  8. parafianka napisał(a):

    @sw_joanna

    Zobaczymy, jak to będzie działało, ale chyba wystarczy, że taki prezencik, w przypadku zdobycia przez agresora, wykosi mu 3/4 wojsk ofensywnych.

  9. Yoda napisał(a):

    niezła jazda 😀

  10. Marcin napisał(a):

    Nie zniszczy ich fizycznie ale pokaźnie zmniejszy wartość bojową. Oczywiście póki Komunistyczna Indoktrynacja będzie oddziaływać na parafię.

  11. anqu napisał(a):

    Czy jeżeli relikwia jest poza sejfem i na wolnym rynku, to po jej zdobyciu jest dalej na wolnym rynku czy znika z wolnego rynku?

  12. Janie napisał(a):

    Możecie wprowadzić ułatwienie w postaci podawania w statystykach jaki lvl ma dany osobnik?
    Pozdro.

  13. Gejusz3Nienazarty napisał(a):

    Ciekawa sprawa z ta relikwia. Czekam niecierpliwie 🙂

  14. anqu napisał(a):

    Jeżeli zostawiamy takie kukułcze jajo poza sejfem, agresor nas napada – zagarnia je i jest osłabiony. Atakujemy go – wygrywamy i felerna relikwia znowu jest u nas i nas osłabia. Tak można wykończyć kogoś i siebie równocześnie….

  15. devil napisał(a):

    a jak np nie będę jej chciał to mogę ja sprzedać prostu nie na wolnym rynku??

  16. Igon napisał(a):

    0) budzimy się o jakiejś nieludzkiej godzinie
    1) posiadamy takową relikwię poza sejfem i na wolnym rynku
    2) wysyłamy wojsko na pielgrzymkę (powrót o godzinie W)
    3) za 5min do godz. W, kupujemy po ministrancie i walimy w klienta X, aż zgarnie tą relikwię
    4) nasze wojska wracają, my walimy w X z całej siły.

    3a) prosimy ‚zaprzyjaźnionego Proboszcza’, który prawie nie posiada sił zbrojnych,a wisi mu że przegra by zaatakował X i jak już da znać, że stracił tą relikwię walimy my.

    • Marcin napisał(a):

      0) wysyłamy własne wojsko na pielgrzymki
      1) ponieważ nie ma wojska w parafii to nie wygrywamy żadnej bitwy
      2) Ponieważ nie wygrywamy bitwy to nie przejmujemy świńskiej relikwii
      3) Jak wracamy do domu po 8h to mamy gdzieś nieudane próby naszych wrogów
      4) Powtarzamy wrogą procedurę, bo a nóż wróg nie był taki sprytny

  17. Igon napisał(a):

    @Marcin
    ad 2) Jak pamiętam relikwie można tracić niezależnie od tego czy się wygrywa walkę czy nie
    Czyli jak ktoś nie ma wojska to walkę przegra, i dostanie relikwię

    No fakt jak wrogie wojsko jest na pielgrzymce to i tak to nie ma sensu korzystać ze świńskich, gdyż wygrywamy walkę.

    • Parafianin napisał(a):

      @Igon: cytuję: Czyli jak ktoś nie ma wojska to walkę przegra, i dostanie relikwię.

      odpowiadam:
      Jak przegra walkę to może stracić relikwię. Nie może jej stracić jeśli walkę wygra gdyż jeśli wygra walkę – może zdobyć relikwię.

  18. tomasz napisał(a):

    hmm, marcinie w takim razie nigdy ranking nie będzie opierał się na %walk wygranych, czyli idziemy w ilość – nie ważne ile razy przegramy i tak nic nam to nie zabierze

    hmm, dziwne… ale skoro twórcy chcą iść w tym kierunku…kto im zabroni ;-P

Dodaj komentarz

© 2011 - 2017 Parafia.biz – informacje z placu budowy. Wszystkie prawa zastrzeżone.